L'ORFEÓ A L'ACTUALITAT: MÉS DE 60 ANYS CANTANT

Fotografia oficial del 60è aniversari de l'Orfeó Parroquial El Delme 1944 - 2004
Des de l´any 2001 fins a dia d´avui, la Direcció de l'Orfeó està a càrrec del Sr. Miquel Martí i la Sra. Eva Ramon, que és qui actualment fa de solista en algunes ocasions. La Presidència de l'Orfeó, ocupada durant tants anys pel Sr. Joan Torras, fou cedida al Sr. Joaquim Nogueras, el qual va romandre en aquest càrrec fins a finals del 2003, complint amb el període mínim de quatre anys.

Durant el mes d'octubre del 2003, la Junta de l´Orfeó Parroquial El Delme va experimentar una forta renovació, ja que en van sortir alguns dels antics membres i hi entraren molts d´altres arribats de nou que, malgrat la poca experiència, han demostrat que saben el que tenen entre mans i hi han posat una gran il•lusió i moltes ganes de tirar endavant.

En l´actualitat l´Orfeó El Delme està format per 44 socis cantaires, xifra que s´ha anat incrementant darrerament degut a la gran tasca de la Junta Gestora, encapçalada per el nostre darrer president, el Sr. Amadeu Clofent Rosique, per promoure la captació de cantaires entre els habitants de Sant Vicenç i rodalies.

Ells assaigs de l´Orfeó són el dilluns i dijous de 21:15 a 22:45 a la seva seu, ubicada al local Parroquial anomenat “El cosidor” a la Plaça de l´Església. Aquest local ha estat cedit desinteressadament per la Parròquia de Sant Vicenç pels assaigs de l´Orfeó des la seva fundació.

La nova Junta Gestora de l'Orfeó, renovada aquest any 2007, la componen els següents membres:

PRESIDENT: Sr. JOAN CARRERAS RIERA

VICE-PRESIDENT: Sr. JOSEP AGULLÓ FERRÀN

Responsable, juntament amb el President de les relacions institucionals amb l'Ajuntament, l'Escola de Música, etc.
Responsable del manteniment del local i del seu bon funcionament.

TRESORER: Sr. JOAQUIM NOGUERAS ALSINA

Responsable de la comissió per la recerca d´ajuts econòmics i subvencions. Responsable dels instruments.

SECRETÀRIA: Sra. EVA RAMON ARCARONS

Responsable del calendari d´activitats, repertori i recerca de nous cantaires, intercanvis amb altres corals, etc.

DIRECTOR: Sr. MIQUEL MARTÍ GASPAR

Responsable de l´àrea artística: repertori, admissió de nous cantaires, etc.

VOCAL: Sr. AMADEU CLOFENT ROSIQUE

Responsable de la comissió del Soci Protector i la publicitat.

VOCAL: Mn. VICENÇ ROIG SIMON

Responsable d´actes religiosos, subministrament de material, etc.

VOCAL: Sra. MONTSE NOGUERAS ALSINA

Responsable de partitures i material. Assistència a reunions, etc.

Havent realitzat aquest canvis, l´Orfeó Parroquial El Delme celebrà, durant el passat any 2004, els 60 ANYS de la seva fundació amb una gran participació en diverses activitats on els cantaires van demostrar moltes ganes i la mateixa il•lusió de sempre, per tal de que la història de l'Orfeó pugui perdurar durant molts més anys.

Els actes van començar amb l'interpretació, durant la festa del nostre Patró Sant Vicenç de la Missa Pontificalis de Perossi, celebrada pel Excm. i Rvdm. Bisbe Auxiliar de Barcelona Mons. Joan Carrera, acompanyats de 6 músics provinents de la Orquestra del Liceu de Barcelona i de la Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Els altres dos actes més importants que es vàren celebrar van ser la Missa d'Acció de Gràcies pels nostres 60 anys i el Sopar al Castell de l'Oliver on es va retre homenatge als nostres cantaires més antics i fundadors de l'Orfeó i on es va fer entrega dels corresponents obsequis a tots els cantaires de l'Orfeó.

Cal destacar la participació de l'Orfeó a Barcelona, durant la Fira de Turisme i al barri del Putxet, durant la conmemoració d'unes noces d'or; a Pineda de Mar en conmemoració del 25è aniversari del seu Orfeó i on es va estrenar la sardana "La Ginesta", composta pel seu mestre Sr. Manuel Carretero; a Sant Vicenç, juntament amb el Cor de Mataró "Primavera per la Pau" on es van interpretar dues peces "El Canon de la Pau" de Francis Terral i la "Cançó sense nom" de Lluís Llach; a Caldes d'Estrac, interpretant l'Ofici de Perosi durant el dia dels jubilats; a Llançà (Girona) per la diada de Santa Cecília, Patrona de la Música i a la capella de l'hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena a Mataró, participant en un concert benéfic per combàtre la malaltia de la fibromialgia.

Així mateix es va participar durant l'Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, amb una interpretació de sardanes i els Segadors, Himne Nacional de Catalunya; a les misses de comunions dels nens i nenes de Sant Vicenç; a la diada dels nostres Jubilats als qui vàrem obsequiar també amb posterioritat amb un concert de Nadales; es va participar en tots els actes religiosos pertinents: Setmana Santa, Festa Major de l'Assumpció, Missa del Gall, etc., així com en diversos casaments i noces d'or.

També es van conservar, les tradicions del concert nadalenc de la diada de Sant Esteve i el Concert d'Estiu del mes de Juliol on es va convidar la coral "La Perla Agustinenca" de Barcelona dirigida pel Mestre Sr. Jordi Gargallo.

Pel que fa relació a l´Orfeó infantil/juvenil El Delme, s´ha arribat a un acord amb l´Escola de Música l´Oriola de Sant Vicenç de Montalt a càrrec de l´antic Director de la Coral, Sr. Jordi Lluch, i a partir del passat curs 2004-2005 va començar a funcionar un orfeó juvenil procedent dels alumnes l´Escola de Música amb la finalitat de crear un cor base, els cantaires del qual es puguin anar incorporant amb el temps a l´Orfeó Parroquial.

Comparteix