Nou conveni Ajuntament, Fundació La Caixa i Ass.Els Xurravins

L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va signar, el 26 de gener, la renovació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, la Fundació ‘la Caixa" i l'Associació de Gent Gran Els Xurravins, que té per finalitat continuar impulsant la tasca de promoció i atenció a les persones grans, desenvolupant activitats de formació i fomentant la seva participació activa en la societat.

L'acte de signatura va comptar amb l'assistència del regidor de Benestar Social, Lluís Bisbal, i el president, la secretària i un vocal de l'Associació de Gent Gran Els Xurravins, Evarist March, Montserrat Solà i Quico Paituví, respectivament. Per la seva banda, Francesc Ramis, director de l'oficina de "la Caixa" a Sant Vicenç, va actuar en representació de la Fundació "la Caixa".

El conveni ve a donar continuïtat al desenvolupament dels projectes de Gent 3.0 que tenen per objectiu fomentar la participació activa de les persones grans a través de la tasca voluntària per mitjà d'accions culturals, tecnològiques i socials, entre altres, i que progressivament enforteixin la seva capacitat i autonomia per generar noves iniciatives.

Es tracta d´aprofitar el bagatge de coneixements i experiència, que posseeix la gent gran, que juntament amb la fi o la disminució de la vida laboralment activa i les condicions de salut i benestar en les que avui en dia s'arriba a aquesta etapa, fan que sigui un moment idoni per gaudir i compartir amb els altres un ampli ventall d'activitats, mitjançant projectes, com ara “Històries de Vida”, “ActivaLaMent”, “Grans lectors” o “Acció Local”.

Tanmateix, el conveni també preveu la realització d'activitats de promoció de la salut de persones grans que contribueixen a la prevenció i a la divulgació de coneixements i hàbits per a envellir satisfactòriament. En concret, aquestes activitats consistiran en la realització dels tallers "Despertar amb un somriure" i "La importància de l'envelliment actiu".

Comparteix