14/06/2021Dia Mundial del Donant de Sang al Parlament de Catalunya

El Parlament de Catalunya acollí l'acte central del Dia Mundial del Donant de Sang
El passat 14 de Juny, el Parlament de Catalunya acollí un acte institucional en motiu del Dia Mundial del Donant de Sang.
L'objectiu de la celebració fou homenatjar als 260.000 donants d'arreu de Catalunya i a les entitats que durant la pandèmia de Covid-19 han fet possible que els hospitals disposessin de suficients reserves de sang per atendre els pacients.
La presidenta, Laura Borràs, lliurà les distincions que reconeixen les persones i institucions que han donat sang i han promogut el gest de donar sang durant la pandèmia.
També es distingiren, per la seva decisiva contribució, entitats i col·lectius com l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, el Servei d'Emergències Mèdiques, Protecció Civil, els infermers, els metges, la resta de professionals de l'àmbit de la salut, els treballadors socials, els voluntaris i els treballadors del Banc de Sang i Teixits.
Eduardo García, un jove donant de sang des de fa deu anys, parlà en nom de tots ells, agraint el reconeixement i animant tothom a convertir-se en donants, perquè "cap sang és millor que una altra, perquè totes són necessàries".
En l'acte, conduït per la periodista Núria Solé i organitzat per la Federació Catalana de Donants de Sang i el Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb Creu Roja Catalunya, hi intervingueren, a més de la presidenta del Parlament de Catalunya, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, els presidents de la Federació i del Banc de Sang, Marc Ibars i Francesc Gòdia respectivament, i el president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet.
La presidenta agraí "la generositat i l'altruisme" dels milers de donants que van sortir al carrer en moments excepcionals i remarcà que "quan més els necessitàvem no van fallar".
Així mateix, feu una crida a donar sang: "es tracta d'un acte simple i que directament dona vida, un acte que no es valora prou fins que ets a punt de perdre-la", conclogué.
El conseller destacà "la solidaritat i el compromís ciutadà" que implica ser donant de sang, i feu també una crida a la donació, perquè "continua sent molt important que els hospitals tinguin les reserves necessàries".
L'acte es dugué a terme a l'auditori en format reduït i aplicant totes les mesures sanitàries arran de la Covid-19, amb només una setantena d'assistents, entre els quals la vicepresidenta segona, Eva Granados, la secretària segona, Aurora Madaula, representants dels grups parlamentaris, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i Alba Vergés, exconsellera de Salut i actualment diputada.
* Font: www.parlament.cat
"Quan sortir al carrer feia por. Quan cada dia era excepcional. Quan més ho necessitàvem. Tu hi eres. Hem estat, som i serem imprescindibles. Gràcies donants, voluntaris i professionals sanitaris per fer possible que tothom tingués sang durant els mesos més durs de la pandèmia".

Comparteix