14 de Juny 2024 - Dia Mundial del Donant de Sang Vilafranca del Penedès

El proppassat 14 de Juny, Dia Mundial del Donant de Sang, més de 150 persones vingudes d’arreu de Catalunya es congregaren a “Cal Figarot”, la seu social dels Castellers de Vilafranca, per tal de celebrar l’Acte-Homenatge als i les donants de sang .
Durant la seva intervenció, el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Sr. Albert Torra Cabello, explicà l’origen del Dia Mundial del Donant de Sang, comentà la importància de les transfusions de sang i d’hemoderivats (voluntàries i no remunerades) i la necessitat d’un subministrament de qualitat i, sobretot, segur. – Donà les gràcies, especialment, als Castellers de Vilafranca, pel seu acolliment i suport i “per transformar en realitat aquest símbol Casteller d’unir esforços per assolir reptes. – Donar sang també és això (nosaltres, des de la Federació i des de les 35 Associacions de Donants de Sang d’arreu del país .. ho sabem molt bé).
Seguidament, es procedí a homenatjar a les persones, entitats i empreses que destaquen pel seu alt grau de compromís amb la promoció de la donació de sang.
L’Il·lm. Sr. Francisco Romero Gamarra, alcalde de Vilafranca del Penedès, clogué l’acte amb un discurs carregat d’emotivitat i d’exemples relacionats amb l’altruisme, la força que ens mou a totes i a tots, per millorar i salvar les vides de molta gent.

Comparteix