La Marató de donants de sang de Catalunya assoleix 9.354 donacions.

LA MARATÓ DE DONANTS DE SANG DE CATALUNYA ASSOLEIX 9.354 DONACIONS
“La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”. Amb aquesta idea el Banc de Sang i Teixits llençà la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya del 2018, celebrada del 12 al 19 de gener als principals hospitals (i el 12 i 13 de gener al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona).

En total, amb les 9.354 donacions registrades, s’han superat les 8.000 donacions de sang que el Banc de Sang i Teixits havia previst assolir, per poder remuntar les reserves després de les Festes de Nadal, un període en què tradicionalment baixen les donacions al voltant d’un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

Enguany, a més, cal fer esment a l'epidèmia de grip, que també ha minvat en gran mesura les donacions de sang.

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang volem donar les gràcies als milers de donants de sang que han fet possible aquesta Marató, com també al personal del Banc de Sang i Teixits (per la gran tasca logística desplegada durant tota la setmana) i als voluntaris i voluntàries que han recolzat i col·laborat en la iniciativa.

En aquest sentit, tot i que la Marató de Donants de Sang de Catalunya hagi ajudat a augmentar les reserves actuals, hem de seguir promovent la donació de sang -dia a dia- per continuar garantint i millorant els nivells de sang disponibles.

Comparteix