La Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya

La Marató de Donants de Sang vol remuntar les reserves després de Festes
El Banc de Sang organitza la Marató 2.0, la campanya de donació més gran de l’any, del 13 al 20 de gener
Divendres 13 i dissabte 14 de gener es podrà donar sang per primera vegada a l’Ajuntament de Barcelona i al Palau de la Generalitat
Els ajuntaments de Tarragona, Lleida i Girona estaran també oberts a la donació el divendres 13
La Marató s’allargarà fins al 20 de gener als principals hospitals de Catalunya
La campanya es fa després d’unes Festes de Nadal en què les donacions s’han reduït un 25% i han situat les reserves en un nivell baix
La Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya se celebra aquest any del 13 al 20 de gener als grans hospitals i el 13 i 14 de gener també a l’Ajuntament de Barcelona i al Palau de la Generalitat, que s’obren per primera vegada a la donació de sang. A més, el divendres 13 els ajuntaments de Tarragona (de 10.30 a 13.30 hores), Lleida (d'11 a 14 i de 16 a 20 hores) i Girona (de 9 a 14 hores) també acolliran campanyes de donació de sang.
En total, s’esperen aconseguir 8.000 donacions de sang que permetin remuntar les reserves després de les Festes de Nadal, un període en què tradicionalment baixen les donacions al voltant d’un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania.
La sang diu coses
Un estudi del Centre d’Estudis d’Opinió ha posat de manifest que un 40% dels catalans no sap quin grup sanguini té. El Banc de Sang vol que tothom el conegui, per això dedica la Marató als grups sanguinis i a tot el que cal saber-ne.
El lema de la campanya és “La teva sang diu coses. Comparteix-les” i vol posar de relleu la informació que es pot saber d’una persona a partir del grup sanguini, com ara de qui pot rebre sang, a qui pot donar-ne o quins usos pot tenir la seva sang.

Comparteix