EL PROPER 14 DE JUNY2015, DIA MUNDIAL DEL DONANT DE SANG.

L'Assemblea Mundial de la Salut, que és el màxim òrgan de decisió de I'Organització Mundial de la Salut (OMS), va designar que el 14 de juny de cada any se celebri el Dia Mundial del Donant de Sang, com a mostra de reconeixement i agraïment als donants de sang de tot el món.
La data commemora el naixement de Karl Landsteiner (Viena, Austria, 14 de juny de 1868 - Nova York, 26 de juny de 1943), patòleg y biòleg austríac, que va descobrir el factor Rhesus. El gran èxit de Landsteiner és el descobriment i la tipificació dels grups sanguinis. Se li va concedir el Premi Nobel de Fisiologia o Medicina I'any 1930.
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va triar el 14 de juny com el dia dedicat a reconèixer als milions de persones que, en donar sang, salven vides i milloren la salut dels altres.
Aquest any ho celebrarem a Vilafranca del Penedès i el Departament de Salut, el Banc de Sang i Teixits i la Federació Catalana de Donants de Sang volem fer aquest reconeixement als donants per la seva contribució a la salut dels ciutadans del nostre país.
Atenent a les circumstàncies actuals ens proposem rebre una gran assistència de Delegats, per posar en valor la nostra tasca altruista i solidària. Per tant, també des de la pàgina web de la Federació, volem convidar a totes i tots els delegats i representants d'Associacions de Donants de Sang de Catalunya, el diumenge dia 14 de juny, a participar d'aquest agraïment públic.

L'Associació de donants de sang del maresme hi participarà amb una delegació de tretze delegats i dos donants homenatjats.

Comparteix