El Banc de Sang demana donacions de sang 0 negatiu

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha fet una crida aquest dimecres a tota la població catalana que tingui el grup sanguini 0 negatiu perquè doni sang, ja que les reserves d'aquest grup sanguini són "molt baixes" i durant l'estiu són molt necessàries per atendre emergències.

Tot i que a Catalunya hi ha 400.000 persones (un 8% de la població) que són zero negatiu, només 18.000 són donants de sang, segons ha informat el Banc de Sang. Per aquest motiu el banc ha decidit iniciar la campanya de captació de zeros negatius sota el lema "Aquest estiu, posa't les ulleres detectores de 0" per augmentar el nombre de voluntaris i poder remuntar les reserves d'aquest grup sanguini, ja que durant l'estiu creixen les emergències i accidents.

El Banc de Sang ha informat en un comunicat que les reserves actuals són molt baixes, només tenen sang 0 negatiu disponible per tres dies, quan normalment n'hi ha per set o vuit dies.

Els donants de zero negatiu són anomenats donants universals, perquè la seva sang pot ser transfosa a malalts de qualsevol grup sanguini. Per aquest motiu aquesta sang és imprescindible en les situacions d'emergència, quan no hi ha temps de poder comprovar quin és el grup sanguini del receptor.

Comparteix