Catalunya celebrarà la 1a Gran Marató de Donants de Sang 2.0

Catalunya celebrarà la 1a Gran Marató de Donants de Sang 2.0 del 17 al 24 de gener. Amb l’eslògan “Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang”, l'esdeveniment s'ha concebut com una gran festa de la donació en què la ciutadania serà la protagonista. Qui vulgui col·laborar podrà fer-ho donant sang o bé difonent la necessitat de donar sang a través dels seus contactes a les xarxes socials o simplement a través del correu electrònic. Per tant, tothom podrà contribuir a la Marató.

La Marató se celebrarà després de les vacances de Nadal, que és quan les reserves de sang estan en el punt més baix. Per aquest motiu la 1a Marató 2.0 de Catalunya pretén convertir-se en la convocatòria més important i aconseguir 5.000 donacions que permetin remuntar les reserves.

Quin tipus de donant ets?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, sigui major d'edat i pesi 50 quilos o més. Però hi ha molts donants diferents. Hi ha els donants campions, que són aquells que donants el màxim de cops possibles cada any. També hi ha els donants puntuals, que abans que obrin el Banc de Sang ja estan fent cua. O els donants que tenen pànic a les agulles, però que respiren profundament i estiren el braç.

La imatge de la Marató recull tots els tipus de donants formant el mapa de Catalunya. Tots ells són imprescindibles per mantenir les reserves de sang necessàries perquè els malalts tinguin sang suficient durant tot l'any. A més, la Marató anima a tothom a definir quin tipus de donant és i explicar-ho a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #MaratóDonantsCAT.

A través de la web www.donarsang.gencat.cat/marato l’actor Quim Masferrer anima tota la ciutadania a involucrar-se a la campanya. Des d’aquesta web, qualsevol ciutadà pot col·laborar amb la donació de sang, ja sigui compartint el missatge de la Marató o bé reservant una plaça per fer la seva donació.

El web ofereix tres opcions diferents per compartir el missatge: enviar un correu electrònic, escriure un tuit o publicar un post a Facebook. Quan un donant reservi hora per donar sang gràcies al missatge que hagi compartit un usuari del web, aquest usuari rebrà un mail d’agraïment. D’aquesta manera es vol reconèixer la implicació de totes les persones que col·laboren compartint el missatge de la Marató.

Pel que fa a la reserva d'hora per donar sang, el web ofereix la possibilitat de triar qualsevol dels espais on es fa la Marató 2.0. A través d'un senzill menú desplegable es pot seleccionar, en franges de 30 minuts, el millor moment per donar sang. Un cop hagi reservat hora, el donant podrà anul·lar-la o modificar-la fàcilment a través del mateix web. A més, podrà emplenar el qüestionari previ a la donació. La reserva d'hora té per objectiu facilitar les donacions durant tot el dia, per evitar que ningú hagi d'esperar per donar sang. Tot i això, no és imprescindible reservar hora per donar sang durant la Marató.

Punts de donació
A Barcelona s’habilitarà un punt de donació especial divendres 17 de gener i dissabte 18 de 10 a 21 hores a la Fundació Antoni Tàpies (Aragó, 255).

Durant la resta de la Marató, els ciutadans podran donar sang als hospitals Germans Trias i Pujol de Badalona, al Clínic, Sant Pau i Vall d’Hebron de Barcelona, al Josep Trueta de Girona, a l’Hospital de Bellvitge, a l’Arnau de Vilanova de Lleida, a la Fundació Althaia de Manresa, a l’Hospital Sant Joan de Reus, al Joan XXIII de Tarragona, a la Mútua de Terrassa i a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Comparteix