MOSSÈN VICENÇ ROIG SIMON, EL NOSTRE RECTOR

LA SEVA VIDA

Mn. Vicenç Roig i Simon, va nèixer a Torrelles de Llobregat, i ingressà al Seminari menor als 13 anys on començà la seva formació. Ingressà al Seminari major durant el curs 47-48 fins que fou ordenat sacerdot el 17 de Desembre de 1955.

La seva primera tasca com a sacerdot va començar a la Parròquia de Sant Just Desvern, on l'any 1956 va ser nomenat Vicari de la mateixa.

Quasi bé desde el principi, ha estat vinculat al Maresme, doncs ja durant el mes de Novembre de l'any 1957 va ser nomenat Vicari de la Basílica Parroquial de Santa Maria de Mataró, on hi va ser fins l'octubre del 1962. Des d'aquesta data fins el Maig del 1965 va ser Vicari de la Parròquia de la Verge de Gràcia i Sant Josep de Barcelona.

Després que el dia 7 d´abril de l´any 1965 el senyor arquebisbe de Barcelona, Mons. Gregorio Modrego, va publicar el decret d´ericció de quatre parròquies noves a la ciutat de Mataró, es va crear, entre elles, la parròquia de la Mare de Déu de l´Esperança i el dia 16 de maig de 1965, com a primer rector, Mn. Vicenç Roig i Simon, va celebrar la primera missa a la capella del cementiri. L'any 1968 l'Arquebisbe de Barcelona Mons. Marcelo González Martín va beneïr el nou temple parroquial.

Mn. Vicenç Roig va romandre a la parròquia de l'Esperança de Mataró fins que el dia 27 de Setembre de 1998 va passar a pendre possesió de la parròquia de Sant Vicenç de Montalt fins a la data actual.

NOCES D'OR SACERDOTALS DEL NOSTRE RECTOR

Gran motiu de jòia i alegria va ser celebrar el 17 de Desembre de 2005 la commemoració de les noces d´or sacerdotals del nostre estimat Rector i amic, Mossèn Vicenç Roig Simon.

Els feligresos de la Parròquia de Sant Vicenç de Montalt donem gràcies a Déu per haver pogut compartir amb Mn. Vicenç Roig tants moments de la vida, i agraïm tant personalment com en nom de les altres parròquies que ha servit la seva fidelitat i el seu bon servei .

Tots els qui coneixem i estimem Mn. Vicenç expressem el nostre goig i agraïment al Senyor pel do de la seva vida i el seu ministeri. Que Déu el beneeixi per tot el que ens ha donat en el nom de Crist.

Comparteix