Formació de la donació de Sang a les escoles.

Deu anys de conscienciació als alumnes de les escoles.
El Banc de Sang fa deu anys que recorre escoles i centres educatius formant els alumnes en la donació de sang
La implantació d’aquest programa ha estat tot un èxit. De les 8 escoles que van començar el 2006, aquest curs 2016-17, hi participaran 230 centres i arribarà a la vora de 10.000 alumnes.
10.000 estudiants de primària, secundària, batxillerat o universitat integraran en algun dels àmbits del seu ensenyament formal l’aspecte que triïn sobre la donació de sang Els centres escolars implicats treballen durant aproximadament un mes diferents activitats didàctiques entorn de la donació i la culminació de la feina és una jornada de donació de sang a l’escola o als seus entorns amb captació de nous voluntaris i dels que ja ho fan habitualment.
L’objectiu de la iniciativa és doble, els estudiants que s’hi inscriuen aprenen la importància que té donar sang de manera altruista per salvar vides i a la vegada, difonen el missatge i fan de línia de transmissió amb els seus familiars, l’escola i l’entor immediat. Aquest és un projecte clau del Banc de Sang i Teixits a l’hora de conscienciar els futurs donants.
Gairebé 1000 centres educatius i 50.000 alumnes, en deu anys
Des de l’inici del programa, el curs 2006-07 fins a dia d’avui, han participat en l’experiència de l’APS, 924 centres educatius i 47730 infants i adolescents, majoritàriament entre els 6 i els 18 anys. Aquest fet ha propiciat un total de 58725 donacions, on el 25.78% han estat donants de primera vegada, que és un dels valors més destacables a l’hora de treballar per a una donació consolidada en la societat.
La fórmula de l’èxit és l’altíssim nivell d’implicació que s’ha aconseguit fins ara per part dels alumnes, que cada vegada aconsegueixen més donants. A més, segons les opinions d’alguns docents, aquest és un projecte que millora la capacitat de comunicar-se dels alumnes i la seva relació amb el professor i el que és més important, fa que se sentin importants i útils a la societat.

Comparteix